Εν αναμονή της απόφασης για πάγωμα χορήγησης ασύλου στον τούρκο αξιωματικό - 24 Gk News

Style Gr Radio

TOP NEWS

Home Top Ad

>

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Εν αναμονή της απόφασης για πάγωμα χορήγησης ασύλου στον τούρκο αξιωματικό

Εν αναμονή της απόφασης για πάγωμα χορήγησης ασύλου στον τούρκο αξιωματικό

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση τωνσυνηγόρων
Εν αναμονή της απόφασης για πάγωμα χορήγησης ασύλου στον τούρκο αξιωματικό
Οι τέσσερις, από τους οχτώ συνολικά Τούρκους στρατιωτικούς που αιτούνται πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, οδηγούνται στον Αρειο Πάγο που σε συνεδρίαση του θα αποφασίσει σχετικά με την έκδοση τους στην Τουρκία, Αθήνα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017. Η Τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τους 8 αξιωματικούς για συμμετοχή στο πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Ερντογάν αλλά αυτοί αφενός αρνούνται τη συμμετοχή τους και αφετέρου υποστηρίζουν ότι στην Τουρκία δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης.  
 
Ολοκληρώθηκε η άτυπη ακρόαση των συνηγόρων του Δημοσίου και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, στο πλαίσιο εκδίκασης του αιτήματος προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης της απόφασης χορήγησης ασύλου στον πρώτο από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έφθασε στην Αλεξανδρούπολη, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα, το καλοκαίρι του 2016.

Το ενδεχόμενο να εκδοθεί απόφαση, η οποία μπορεί να «παγώσει» προσωρινά την παροχή ασύλου στον αξιωματικό, αργά το μεσημέρι είναι ανοικτό.

Η διαδικασία έλαβα χώρα στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας,  ενώπιον της κυρίας Ευγενίας Μυλωνοπούλου, προέδρου του Θ' Τμήματος του δικαστηρίου.

Το αίτημα προσωρινής διαταγής είχε καταθέσει το ελληνικό Δημόσιο, μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους - νομικοί παραστάτες του Δημοσίου, υποστήριξαν ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά και προκειμένου να μη διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από την πλευρά του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, κατέστη σαφές ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οιουδήποτε δικαστηρίου.

Οι συνήγοροι του Τούρκου αξιωματικού τόνισαν ότι η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή, εξαιτίας κινδύνων για βασανιστήρια, ακόμη και της ίδιας τους της ζωής, από άλλα κράτη.

Ο αξιωματικός επέλεξε να μην δώσει το «παρών» στη διαδικασία.

Η συζήτηση επί της αίτησης ακυρώσεως του Δημοσίου ορίστηκε στις 15 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Gossip News

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες